Buitenspeeldag.
Copyright 2011 - 2012  WiekensWebsites   All  Rights Reserved   E-mail: info@wiekenswebsites.nl
BIE DE WOATERTOREN
Speeltuinvereniging
OUDE PEKELA - Woensdag 13 juni was het Nationale Buitenspeeldag. En dus ging de televisie uit en werden kinderen massaal opgeroepen om naar buiten te gaan. Zoals in zoveel gemeenten, werd daar ook in Pekela gehoor aan gegeven. Speeltuinvereniging Bie de Woatertoren had zelfs een Elfstedentocht uitgezet!
De deelnemende kinderen maakten via spelletjes een denkbeeldige reis van Winsum, Delfzijl, Appingedam, Noordbroek, Veendam, Muntendam, Meeden, Oostwold en Winschoten naar Pekela.

De tocht was zeer leerzaam, want er werd uitgebreid stil gestaan bij de bijnamen die de inwoners van de plaatsen hebben. Uiteraard ontbraken de Roegbainders en Tellerlikkers niet.